Västerås Litteraturfestival

2018 genomfördes den första Litteraturfestivalen som en utveckling av tidigare års Bokens Dag. 

Klockan 10.00 slår vi upp huvudbibliotekets portar och kommer under hela dagen bjuda Västeråsarna på en festival i litteraturens och läsandets tecken. En heldag med det litterära samtalet i fokus. Vi vill genom litteraturfestivalen stärka den lokala identiteten och öppna upp mot världen och utlovar en blandning av litterära godbitar och något för alla åldrar.

Biblioteket fylls av utställare, barnaktiviteter, föredrag och en öppen scen där författare själva kan presentera sina böcker och avslutas med författarbesök i Hörsalen på huvudbiblioteket. I år får vi bland annat besök av Elise Karlsson, aktuell med ”Gränsen” som är uppföljare till kritikerhyllade romanen ”Linjen”, Åsa Linderborg, författare och kulturredaktör som är aktuell med ”Det populistiska manifestet” samt Marie Björk som pratar om sin bok om jämställt föräldraskap – ”Vi ska ha barn”. Fullständigt program kommer senare.

Västerås litteraturfestival är ett samarrangemang mellan Västerås stadsbibliotek, ABF Västerås och Skådebanan Västmanland.

Kontaktuppgifter: stadsbibliotek@vasteras.se Fredrik Cattani – telefon: 021 39 46 73 Åsa Eliasson – telefon: 021 39 46 74