Lady of the Lake

LADY OF THE LAKE  varför är män rädda för kvinnor med makt?

Ett projekt som forskar i könsmaktsordningen – historiskt, interkulturellt och lokalt.

Under våren 2018 genomförde Awake Projects tillsammans med Skådebanan Västmanland  samtalsträffar som berör könsmaktsordningen både historiskt och i nutid. Samtalen har lärt oss om myternas uppkomst och berättandets betydelse för samhället, kvinnlig stridskonst, persisk sångkonst och hur metoo-rörelsen behandlas inom juridiken. Under hösten 2018 sammanfattades samtalsträffarna i en turnerande utställning av designern Alex Berry och visades i länet under september.

Våren 2019 var det urpremiär för Teaterföreställningen Lady of the lake. Föreställningen bygger på material från samtalsträffarna och den egna tolkningen av Lady of the Lake.

Följ med på en tankeväckande resa där saga möter verklighet. En mytisk familjeföreställning med musik, rörelse och dramatik på både svenska och arabiska. En advokat med alldeles för många #metoo ärenden på sina axlar och tre väsen ur legenden om Kung Arthur och Lady of the Lake. Vad har de med varandra att göra? En kvinnlig kraft som hållits under ytan är på väg att bryta fram och vi placeras i gränslandet mellan två världar.

—————————————————————-

SPELTID: 60 minuter

MANUS: Amanda Högberg och Conny Petersén
BASERAT PÅ EN SAGA AV: Ola Wauge

MEDVERKANDE: Hanna Björck, Maria Sendow, Mustafa Alshihawi & Magnus Jacobsson
REGI: Christopher Sivertsen
DESIGN: Alex Berry
LJUSDESIGN: Guillaume Pissembon
REGIASSISTENT: Johan Bark
DRAMATURG: Kerstin Helsing

I samarbete med:
Skådebanan Västmanland, Awake Projects, Växhuset Västerås, Västerås stad, Region Västmanland.