Västerås litteraturfestival

Västerås litteraturfestival är ett återkommande evenemang sedan flera år tillbaka. Varje höst samlar vi lokala författare tillsammans med flera nationella författare under en fullspäckad dag på Västerås stadsbibliotek. I år får vi bland annat besök av Nina Wähä, aktuell med ”Babetta”, Erik Andersson, författare och översättare som gett de litterära giganterna J.R.R. Tolkien och James Joyce ny översättning, Anders Teglund, aktuell med ”Cykelbudet” samt Eli Åhman Owetz som skriver omtyckt feelgood, senast ”Sommaren då katten flyttade”. Angelica Öhrn håller i käpphäst-workshop för barn i Hörsalen.

I år har vi dessutom fått bidragsmedel från Statens Kulturråd för att göra läsfrämjande insatser för barn och unga. Det betyder att festivalen pågår hela veckan med besök på fritidsgårdar i Västerås tillsammans med Västerås stad. Dessutom får Hamre ridklubb besök av oss där vi delar ut böcker, har skojiga litterära lekar och skänker bokpåsar till klubben för att barn ska kunna träna högläsning för en häst.

Visst ses vi under veckan och i stadsbiblioteket på Lördagen?!