Västerås Litteraturfestival 2022

Välkommen till Västerås Litteraturfestival 2022.

I år får vi bland annat besök av Nina Wähä, aktuell med ”Babetta”, Erik Andersson, författare och översättare som gett de litterära giganterna J.R.R. Tolkien och James Joyce ny översättning, Anders Teglund, aktuell med ”Cykelbudet” samt Eli Åhman Owetz som skriver omtyckt feelgood, senast ”Sommaren då katten flyttade”.

För barn och ungdomar är veckan före full av skapande aktiviteter på olika platser i staden. Det blir pop-up i Västerås City där barns eget skapande visas upp och estradpoeten Kung Henry besöker våra stadsdelar. Vi besöker även Hamre ridklubb för att dela ut böcker, ha litterära lekar och överlämnar bokpåsar till klubben som barn kan använda för att öva på högläsning för en häst med.

På själva festivaldagen klockan 11.00 är det käpphästworkshop med författaren Angelica Öhrn i Hörsalen.

Vi vill genom litteraturfestivalen både stärka den lokala identiteten och vidga vyerna mot världen och utlovar en blandning av litterära godbitar. Biblioteket fylls av utställare, en öppen scen där de lokala författarna presenterar sina böcker och avslutas med författarbesök i Hörsalen.

Västerås Litteraturfestival är ett samarrangemang mellan Västerås stadsbibliotek, ABF Västerås och Skådebanan Västmanland, i samarbete med Akademibokhandeln och Västerås Citysamverkan.